Workshops

Ervaringskunst.nl geeft diverse workshops, en organiseert die ook in samenwerking met externe partijen.

Beeldhouwen, werken met speksteen

In de workshops staat het doen, ervaren, verwerken en leren centraal. Het doel is om uiteindelijk in je eigen kracht te gaan staan. Wat je leert kun je meteen toepassen in de dagelijkse praktijk. Dit kan door individuele begeleiding, van jou alleen of samen met je partner. Ook voor kinderen worden workshops op maat gegeven.

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining Op de Logtenstraat 41 te Asten organiseert Ervaringskunst.nl voor kleine groepen of op individuele basis weerbaarheidstraining.

Ervaringskunst.nl biedt training ter bevordering van weerbaarheid aan voor jongens & meisjes. Tijdens deze trainingen wordt er naast de creatieve uiting ook door middel van fysieke technieken gebaseerd op Rots & Water methodiek gewerkt aan: stevig staan, inzetten van houding, uitstraling, eigen grenzen stellen, de grenzen van de ander herkennen respecteren, betrouwbaar zijn en de ander versterken. De training is bedoeld voor kinderen die (extra) ondersteuning nodig hebben in het weerbaar tegemoet treden van hun omgeving en wier zelfvertrouwen gestimuleerd mag worden.

REIKI

Een Reikicusus kan op individuele basis of in klein groepsverband gevolgd worden. Reiki is een Japans woord. De lettergreep REI betekent universele, grenzeloze en onuitputtelijke energie.

KI staat voor een deel van deze energie, onze persoonlijke levenskracht. REIKI betekent dus het samenvloeien van universele energie met onze persoonlijke levenskracht. REIKI verwijst ook naar de methode waarmee deze energie doorgegeven wordt. Het is een eenvoudige, effectieve en oeroude behandelingsmethode.

Door het opleggen van de handen op onszelf, een ander, een dier of plant geven wij deze energie door. Om REIKI te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk dat men "ingewijd" wordt. Door middel van initiaties worden energiebanen in het lichaam weer geopend. Men wordt door deze initiaties opnieuw verbonden met de bron van alle universele levensenergie (ki). Hierdoor ontstaat een verhoging van de levensenergie. Dit heeft positieve gevolgen voor de eigen genezing en spirituele ontwikkeling.